Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Gönen'e 80 kmlik kanalizasyon döşendi

Gönen

Yaşama geçirdiği projeler, kazandırılan yeşil alanlar, yatırım ve hizmetlerle kamuoyunun takdirini kazanan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, anketlerde

Yaşama geçirdiği projeler, kazandırılan yeşil alanlar, yatırım ve hizmetlerle kamuoyunun takdirini kazanan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, anketlerde de Balıkesir`in en başarılı belediye başkanları arasında ilk sıraya oturdu. Gönen`in şehirleşmesi ve modernleşmesi için mücadele eden Yakar, yerel yöneticilerin risk olarak gördüğü altyapı çalışmalarına ağırlık vererek de, takdir kazandı.  Yakar`ın döneminde, Gönen tarihinde ilk kez bir yıl içinde 80 km`lik kanalizasyon hattı değişti.
Katı atık çöp depolama sahasından Kapalı Pazara, çevre yolundan Plevne Cami ve Meydan düzenlemesine, belediye sarayından Kordon Park, Koza Park, Yıldız Park ve Meydanı, Dönence başta olmak üzere yeşil alanlara, doğalgazdan spor tesisine, motokros parkurundan Karşıya Düğün Salonuna Gönen halkının yaşamını doğrudan etkileyen dev yatırım ve projeleri yaşama geçiren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, alt yapı çalışmalarına vermiş olduğu önemle de dikkat çekiyor.
Partisinin yaptırmış olduğu anket çalışmalarında Balıkesir bölgesinin en başarılı belediye başkanı olarak görülen Başkan Yakar, 100. Yıl Mahallesi başta olmak üzere Atatürk Caddesi, Plevne ve Rüstem Mahallesinde 80 km`lik kanalizasyon hattını değiştirdi.
Gönen`de altyapı çalışmalarına ağırlık veren ender belediye başkanları arasında gösterilen Başkan Yakar, "Bir kentin gelişmişliği, üst yapısından ziyade alt yapısıyla ölçülür. Alt ve üst yapısıyla halkımızın yaşamaktan mutlu olduğu bir kent inşa etmek için çalışıyoruz" derken, Gönen`de yaşama geçirilecek en büyük projenin ise Kentsel Dönüşüm olduğunu söyledi.
Kentsel Dönüşümün, üç ayağıyla Gönen merkez ve köylerinde yaşayan tüm Gönen halkını yakından ilgilendirdiğine işaret eden Başkan Yakar, "Öncelikle, tabakhane esnafımız mağdur edilmeden taşınacak, deri sanayisinin Gönen ekonomisine katma değeri devam edecek. Diğer önemli nokta, proje kapsamında Gönen Çayı ıslahı yer alıyor. Çayın ıslahı Gönen`de yaşayan tüm vatandaşlarımızı yakından ilgilendiriyor. Üçüncü ve en önemli ayaklarından bir tanesi ise Gönen`i termal turizmiyle Türkiye`nin cazibe merkezi yapmaya çalıştık.
TOKİ vasıtasıyla yapılacak 5 yıldızlı tesislerle Gönen termal turizmde Türkiye`nin cazibe noktası olacağı gibi uluslar arası boyuta taşınacak. İstihdam yaratılacak. Kentsel dönüşüm, Gönen`in geleceği" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı